Kuvia hetkistäni

Tällainen olin osuuskauppavaalissa.

Vaimoni Riitta väitteli viime marraskuussa yhteiskuntatieteiden tohtoriksi. Hän on työssä Ensi- ja turvakotien liitossa pääsihteerinä.

Mieliinpainuva hetki oli kätellä presidenttiparia viime itsenäisyyspäivänä vastaanotolla.

Ystäväni Anne Syrjän, Hanne Dahlin viimeisimmän dekkarin julkistamistilaisuus Espoossa. Haastattelijana kirjailija Ata Hautamäki.

Tässä olen pitämässä puhetta viime syyskuussa hallituksen vastaisessa suurmielenosoituksessa.

Tässä kohtaan jälleen Ata Hautamäen. Ata osallistui Stadin työväenkirjallisuuspäivän Kapinarunotilasuuteen, jonka juonsin.

Noudan tyttären pojan päiväkodista kahden jälkeen iltapäivin aina kun ennätän, 2-4 kertaa viikossa. Teemme yhteisiä retkiä. Tässä pomppulinnassa Messukeskuksessa.

Ilkka Taipaleen kanssa saimme paljon aikaan. Tässä kuva 9 vuoden takaa. Teimme historiaa. Saimme syömälakolla aikaan lääkkeisiin maksukaton. Olemme ainoat, joiden syömälakko on ollut tuloksellinen.

Rakel Hiltusen kanssa teimme yhteistyötä ensi kertaa jo 1990-luvulla. Kuvassa olemme Käpyrinteen palvelutalossa Suomi 100 v. tapahtumassa 26.1.2017.

Tässä olen haastateltavana kirjastani Arjen ooppera. Paikka Musiikkitalon alakahvio. Toimittaja Hilkka Kotkamaa otti haastattelun lomassa kuvan.

Toimin säännöllisesti juontajana ja haastattelija. Tässä Sucad Muuse kertomassa tavallisen muslimiperheen arjesta.

Toisistamme tietämättä olin samassa laivassa tyttäreni Rosan kanssa elokuussa 2015. Osallistuin Demokraatti-lehden lukijaristeilyyn.

Viime syksyn Kapinarunoraati työssään. Vas. tutkija Riikka Ylitalo, minä ja oik. runoilija Miia Toivio, Työväen Akatemian opettaja.

Haastattelin Käpyrinteen palvelutalon Suomi 100 v. juhlassa kahta satavuotiasta henkilöä. Esittelen heidät viereississä kuvissa.

Vieno Huttunen on syntynyt Pietarissa kesäkuussa 1916. Hän kertoo eläneensä onnellisen elämän, "ei rahan puolesta mutta muuten".

Senja Rantanen on syntynyt Askolassa huhtikuussa 1916. Hän joutui jo neljävuotiaana talolliselle piiaksi. Hän elää tyytyväisenä Käpyrinteellä hyvää elämäänsä muistellen.

Poikamme KTM Juhana Särkelä on työssä Etelä-Suomen Liikunta ry:ssä. Hän urheilee ja liikkuu paljon. Kuvassa hän on siskonpoikansa kanssa puistossa.

Tuula Haatainen on analyyttisesti asioita lähestyvä poliitikko. Sote-asiantuntija. Ihmisenä humani ja lämmin. Vaimoni läheinen työkaveri. Onneksi voin kääntyä hänen puoleensa sote-asioissa.

Tyttäremme YTM Mona Särkelä-Kukko on yhden lapsen äiti ja on työssä toimialajohtajana Setlementtiliitossa. Isänsä tyttö.

Eläkkeensaajien keskusliiton pj Matti Hellsten vierailulla meillä Myyrmäen Eläkkeensaajissa. Oik. meidän varapj. Pirjo Lietzen, minä puheenjohtajana ja Matti Hellsten.

VTT Sari Näre on julkaissut paljon hyvää tietokirjallisuutta. Ihailen häntä suuresti. Tässä hän esittelee kirjaansa Sota ja seksi Työväenkirjaston ystävät ry:n Studia generalia-sarjassa 14.2.2017.

Sosiologian emerita professori Elina Haavio-Mannilan tuntevat kaikki. Häntä on aina ilo kuunnella. Tässä hän on kommentoimassa Sari Näreen kirjaa Sota ja seksi 14.2.2017.

Pentti Arajärvi on monessa mukana. Teen hänen kanssaan yhteistyötä Työväenkirjaston Ystävät ry:ssä, jossa vedän yhteiskunnallisen runouden ja musiikin (kapinarunojen) keruuprojektia.

Eläkkeensaajien keskusliiton Uudenmaan piirin sote-työryhmä koolla 16.2. Vas. Juha Huotari Sipoosta, Veikko Simpanen Espoosta, Aarno Järvinen Tuusulasta ja Mirja Janerus Lohjalta. Kun itse olen Vantaalta, kattaa ryhmä hyvin eri tyyppiset kunnat.

Työväenlehtipäivän vastaanotolla keskustelemassa Demokraatin päätoimittaja Mikko Salmen kanssa.

Tapasin Mikko Perkoilan Työväenlehtipäivä vastaanotolla. Keskustelimme yhteiskunnallisen runouden ja lausun uudesta tulemisesta. Marraskuussa järjestetään yhteinen tapahtuma.

Eläkkeensaajien Keskusliiton sosiaalipoliittisen asiantuntijan Tarja Pajusen kanssa seminaarissa maaliskuussa 2017, jossa keskeisenä aiheena oli sote.

Sain toimia haastattelijana Hyvinkään kirjastossa 3.5.2017 Julia Hietakankaan runokirjan "Per aspera ad astra" julkistamistilaisuudessa.

Myyrmäen Eläkkeensaajien kuoron johtaja Lilja Vieri ja minä 15. toukokuuta 2017 äitienpäiväkonsertin jälkeen.

Sininaamio Vincent on ollut meillä 2 kk. Ystävyys ruskeanaamio Leian kanssa on syntynyt. (160517)

Antiikkimessuilla Fiskarsissa 6.7.2017.

Tapasin pitkästä aikaa kansanedustaja Anneli Kiljusen SuomiArenassa Porissa 11.7.2017.

Tapasin taidemaalari Johanna Oraksen 21.7.2017 hänen Taidekartanossaan Punkaharjulla. Olen Johannan taiteen ystävä. Vaimoni Riitta otti meistä kuvan.

Stadin Slangi ry:n puheenjohtaja Kari Varvikko on yhteistyökumppanini ja ystäväni pitkältä ajalta. Kuva otettiin slangin toimistossa 8.8.2017.

Esittelin Eläkkeensaajien Keskusliiton toiminnanjohtaja Timo Kokolle Myyrmäen Eläkkeensaajien jäsenkyselyn tuloksia elokuussa 2017.

Pietari Jääskeläisen kanssa Vantaan valtuuston strategiaseminaarissa 18.8.17. Keskustelimme mm. ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta.

Pyhätunturilla patikoimassa viikon. Kuvassa setäni Heikin kanssa lähdössä päivän taivallukselle 18.9.2017.

Ryhmän kokouksessa ennen valtuuston istuntoa 25.9.2017. Vieressäni valtuutettu Ayub Saba.

Tapasin oopperan väliajalla 30.9.2017 Koko Hubaran. Koko on tosi hyvä tyyppi. Meillä on synkannut heti ensi tapaamisesta.

Anu Saari-Gomez on suomalaisen naurujoogan old lady. Hän koulutti minusta naurujoogaohjaajan. Kuvassa olemme Sipilän hallituksen vastaisessa mielenosoituksessa syyskuussa 2017.

Käpyrinteen palvelukeskus täyttää ensi vuonna 80 vuotta. Siellä tehdään tärkeää ja vaativaa vanhusten hoitotyötä. Yksi työntekijöistä on Yvonne, jonka sain kanssani kuvaan. 10.10.2017

Maarit Feldt-Rannan kanssa Myyrmäen Hyvinvointimessuilla 14.10.2017.

Vantaan kaupunginvaltuutettu Minna Räsäsen kanssa Myyrmäen hyvinvointimessuilla 14.10.2017.

Sirkka-Liisa Kähärän kanssa Myyrmäen Paalutorilla lokakuun 21. päivänä 2017.

Vaimoni Riitta haastattelutehtävässä 4.11.2017

Työväenliikkeen kirjakahvilassa keskustelemassa Raili Mikkasen dokumenttiromaanista Hilja Pärssisestä. Vasemmalla kansanedustaja Pilvi Torsti, oikealla Raili Mikkanen.

Voimanaisia, vas. Ensi- ja turvakotien liiton ent. pj. Ritva Winter ja oik. ent. toiminnanjohtaja Aira Heinänen. Keskellä kansanedustaja Pilvi Torsti. 9.11.2017.

Säde Tahvanaisen kanssa valtuuston istunnossa 13.11.2017. Valittiin kaupunginjohtajaksi Ritva Viljanen ja hyväksyttiin talousarvio vuodelle 2018 ja taloussuunnitelma vv. 2018-2022.