28. loka, 2017

ISOMYYRIN OLEMASSAOLO MYYRMÄESSÄ AUKI

ISOMYYRIN OLEMASSAOLO MYYRMÄESSÄ AUKI

Myyrmäen Eläkkeensaajat ry. on huolissaan tulevista toimintatiloistaan. Pidetään varmana, että Isomyyri puretaan, jossa toimintatilat tällä hetkellä sijaitsevat. Eläkkeensaajat on nuorisotoimen jälkeen suurin nykyisten tilojen käyttäjä, mutta Isomyyrissä kokoontuu sata eri toimijaa. Kysymys on suuresta kansalaistoiminnan keskuksesta.

Tein osana kaupungin Taloussuunnitelman 2018-2021 käsittelyä kirjallisen kysymyksen asiasta kaupungin johtajistolle. Sain kaksi vastausta.

Kysymykseni: Myyrmäen uutta asemakaavaa ruvetaan toteuttamaan rakentamisella jo ensi vuonna. Isomyyrin kohtalo on auki. Melko varmana pidetään, että se puretaan 2020-luvun alussa. Miten konkreettisia ovat suunnitelmat uusien tilojen saamiseksi järjestöjen käyttöön. Esimerkiksi Myyrmäen Eläkkeensaajat ry. tarvitsee tilan, jonne mahtuu 150 ihmistä.

KONSERNI- JA ASUKASPALVELUIDEN TOIMIALAN VASTAUS
(Apulaiskaupunginjohtaja Martti Lipponen)

Vastaus: Myyrmäen kaavatyön edistymisen myötä on kaupunkisuunnittelun johdolla kuluneen vuoden aikana selvitetty laajasti eri toimijoiden tulevaisuuden tilatarpeita. Keskustelussa ovat olleet mukana kaikki Vantaan kaupungin toimialat sekä Myyrmäen toimijoista mm. MYYRMÄKI -liike, Vantaankosken seurakunta, kauppakeskus Citycon ja Työeläkeyhtiö ELO/Colosseum.

Isoille ryhmille tiloja on tällä hetkellä nuorisotalo Arkissa ja kuntalaispalveluiden asukastila Myyringissä, jotka sijaitsevat Iso -Myyrin kauppakeskuksessa Vantaan kaupungin omistamissa tiloissa.

Keskusteluissa on ollut esillä niin mahdolliset väistötilat purku- ja rakentamistöiden ajalla kuin tarvittavat uudet tilat. Niiden osalta tärkeimpinä on nähty tilojen yhteiskäytön mahdollisuus, palveluiden järkevä ja sujuva yhdistäminen samoihin paikkoihin, esteettömyys ja riittävän suurten kokoontumistilojen tarve.

MAANKÄYTÖN, RAKENTAMISEN JA YMPÄRISTÖN TOIMIALAN VASTAUS
(apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä)

Vastaus samaan kysymykseeni: Asemakaavayksikkö laatii parhaillaan Myyrmäen kaavarunkoa. On todennäköistä, että tuleva kaavarunko mahdollistaa Isomyyrin purkamisen. Tilalle kaavoitettaisiin ja rakennettaisiin uusi rakennus. Tulevasta kaavan sisällöstä ei ole vielä tietoa. Kaavarungon laatijan käsityksen mukaan Isomyyrin tilalle rakennettavaan rakennukseen voitaisiin sijoittaa kaupungin tiloja, mikäli niin halutaan. Kyseessä olevista järjestötiloista ei ole tehty tarveselvitystä eikä erillistä järjestötilahanketta ole investointiohjelmissa.